SATAY KANAVARTAAT


Satay kana on Indonesiasta tuttu ruoka. Herkullisia kanavartaita joka on marinoitu mausteisessa maapähkinä-kookoskermassa ja sitten grillattu suoraan tulella. Tätä ruokaa voi myös valmistaa lamapaalla, naudalla tai possulla. Jokaisella alueella on oma versio satay ruoasta mutta itse suosin näitä kanavartaita. Nami!

800 g ohutta kananrintafilettä
-
3 dl maapähkinöitä 
1 sipuli
2 valkosipulikynttä
1 tulinen chili
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl kuminan siemeniä
1 rkl soijakastiketta
4 dl kookosmaitoa
1 lime
Kourallinen tuoretta korianteria

4 annosta: 

Siirrä maapähkinät, chili, korianteri ja valkosipuli mixeriin ja tee näistä tahna.



Kuullota pienessä kattilassa 1 rkl öljyllä pilkottu sipuli. Lisää mausteet ja annan hetken kuplia. 
Lisää maapähkinätahna ja anna hetken paahtua. 
Lisää kookosmaito ja soijakastike ja kiehauta paksuksi kastikkeeksi.
Lisää limen mehu ja tuoretta korianteria. 
Sekoita kunnolla ja maista kastike.
Pähkinä ja jeera pitää maistua kunnolla läpi. Lisää enemmän mausteita ja suolaa tarvittaessa. 
Anna kastikkeet jäähtyä.

Leikka ohuet kanafileet suikaleeksi ja aseta varrastikkuin haitarina. 


Kasta vartaat kunnolla maapähkinäkastikkeella ja anna marinoida vähintään 2 tuntia jääkaapissa.

Grillaa vartaat grillissä ja voitele vielä päälle kastiketta.

Lämmitä kastike ja tarjoile kulhossa dipiksi.

Nauti riisin, vihanneksien tai salaatin kanssa!