AITO SISILIALEINEN SITRUUNA GRANITA



Yksi Sisilialainen tavaramerkki on granita. Tuoreilla hedelmillä ja raakaaineilla valmistettu herkullinen kesäherkku joka muodostuu pääasiassa jäähileestä. Granitaa on moneen makuun, suklaa, kahvi, manteli, sitruuna, mansikka, pistaasi, persikka, marjainen ja vaikka mitä ihmeellisimpiä. Tässä ihan perus resepti! :)
Anna vähän lisää kesää ja pikkaisen Suomalaisuutta koristelemalla tuoreilla mustikoilla! Tällä reseptillä toivon  itselleni hyvää ja pitkään odotettua lomaa. 


Granita:

5 dl sitruunamehua
5 dl vettä
250 g sokeria


Noin 4 annosta:

Kiehauta vesi ja kaada joukkoon sokeri. Keitä kunnen seos muuttuu siirrappiseksi ja tosella kirkkaaksi. Anna jäähtyä kunnolla.
Lisää sitruunamehu ja sekoita kunnolla.
Maista onko maku kohdillaan.
Laita seos tasaiseen muoviastiaan ja laita pakkaseen.
Sekoita granita 30min välein noin 3-4 tuntia.
Joskus seos voi jäätyä nopeammin niin sekoita joka 15 min kunnes seos on kaunista jäistä kreemiä.
Nauti Briochella!!