PISTAASIKANA



Nyt otetaan esille minun Sisilialaiset juuret ja käytetään ruoanlaitossa pistaasia. Nykypäivänä pistaasin käyttö keittiössä on yleistynyt myös Suomessa mutta sitä on Sisiliassa käytetty kautta aikojen. Se on Sisilian oma vihreä ylpeys joka kasvaa Etnan juurilla. Bronten kylä on just tunnettu omista pistaasesita joka kantaa D.o.p merkin, eli suojattu paikallinen tuote. Vulkaaninen määperä antaa näille pähkinöille erityisen maun joka ei muissa pistaaseissa ole. Nyt yhdistetään se kanaan ja tehdään maukkaita fileitä! Nämä voi paistaa pannulla tai sitten grillillä! Saa valita! :)


800g ohuita kananrintafileitä
1 dl pistaasirouhetta
1 dl korppujauhoja
1 rkl parmesaania
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa
Mustaa pippuria suoraan myllystä
-
1 kananmuna (jos paistat)
Öljyä (jos grillaat)

1 sitruuna

4 annosta : 

Sekoita lautasessa korppujauho, pistaasirouhe, parmesaani, persilja, suola ja pippuri.

Kasta kunnolla kanafileet öljyssä tai kananmunassa (riippuen grillaatko vai paistatko).

Paneroi huolellisesti fileet korppujauho-pistaasiseoksessa.

Paista pannulla reilulla öljyllä muutaman minuutin per puoli

tai

grillaa aaltopannussa tai grillillä.

Purista reilusti tuoretta sitruunamehua päälle!

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

Grillattu pistaasikanaa


Öljyssä paistettua pistaasikanaa