UGOLINON PANNA COTTA



Panna cotta on kaikille varmasti tuttu jälkiruoka. Kotosin Italiasta tarkemmin Piemontesta tämä vanukas niinkuin nimi sanoo se on vain "keitettyä kermaa". Tarinat kertoo että tämä jälkkäri on syntynyt jo 1900 alussa. Todella helppo ja nopea valmistaa tämä on 100% onnistunut jälkiruoka. Mukana tarjotaan marjakastikkeita, kinuskia tai suklaakastikkeita! Aina yhtä hyvää!! 
Minulla oli kotona iso kasa mansikoita josta survosin osa ja tein melbaa. Raikas, kevyt ja kirpeä kastike sopii aivan mainiosti panna cotan kanssa ja antaa todella fiinin ja elegantin ilmeen tälle pikkuiselle vanukkaalle. Kokeilkaa! :)


Panna cottaan:
4 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria

Mansikkamelba:
200 g tuoreita mansikoita
1 tl sokeria
1/2 sitruunan mehu puristettuna

4 annosta:

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min.
Kiehauta pienessä kattilassa kuohukerma ja vaniljasokeri. 
Sammuta liesi heti kun seos alkaa kuplia. 
Lisää pehmeä ja puristettu liivate suoraan kattilaan ja hämmenä vispilällä oikein kunnolla.
Kaada tarjoiluastioihin tai sitten pyöreisiin muotteihin (perus juomalasikin käy) ja laita jääkaappiin hyytymään noin 3 tuntia. 

Valmista manssikamelba.
Ota mansikoita hatut pois ja survo sauvasekottimella sitruunamehulla ja sokerin kanssa kunnes kastike on kiiltävä.

Laita panna cotat lillumaan ihan hetkeksi tulikuumaan veteen niin astian reunat lämpenevät ja panna cotta valuu kauniisti ulos. Tarkkana tämän prosessin kanssa sillä panna cotta voi sulaa jos liian kauan kuumassa vedessä.
Laita lautanen astiaan kiinni ja käännä ylös alasin.


Laita panna cotat ihan pari minuutiksi pakkaseen, ota ulos ja kaada kaunis kiiltävä melba päälle. 
Se jää kiinni vanukkaan ja muodostaa ihanan kiitävän kuorrutuksen.
Laita kastiketta ihan reilusti.