BASILIKA-MANTELIPESTOPASTA


Alkuperäinen pesto alla genovese tunnetaan tuoreesta basilikasta, pecorinojuustosta (jotkut käytää parmesaaniakin) ja pinjaminsiemenistä. Nämä viimeiset voi kuitenkin kumota ja vaihtaa erilaisiin pähkinöihin kuten esimerkiksi manteleihin!! Nämä tuovat pestoon makean ja lempeän maun! Eikuin kokeilemaan!!!

1 Iso ruukku tuoretta basilikaa (vähintään 50g. Lehdet ei saa jäädä kosteaksi huuhtelun jälkeen)
20g manteleita
3-4 rkl parmesaania tai pecorinoa (voi myös sekoitella molempia)
1 valkosipulikynsi
1 dl oliiviöljyä
Suolaa

400g pastaa

4 annosta:

Ota mortteli esille ja muussaa kunnolla valkosipulikynsi.
Lisää sitten vähän kerralla basilikan lehdet ja muussa oikein sileäksi tahnaksi.
Lisää sitten mantelit joukkoon ja muussaa lisää.
Lisää parmesaani tai pecorino ja työskentele vielä tahnaa.
Maista ja lisää suolaa ja tarvittaessa vielä vähän juustoa.
Lisää hitaasti öljyä aina sekottaen kunnes syntyy sileä, vihreä ja raikas kastike.

Keitä pasta ohjeiden mukaan.
Valuta pasta ja kaada osa pestosta suoraan pastan päälle ja sekoita kunnolla.
Aseta lautasille ja lisää vielä pikkasen pestoa päälle.

Nauti lämpimänä!