JYVÄPASTALLA TÄYTETYT UUNIPAPRIKAT




Helppo, täyttävä ja hyvin maukas ruoka. Jyväpasta paprikan täytteenä toimii todella hyvin, sillä se jää hyvin mehukkaaksi ja antaa oikein hyvän maun koko aterialle. Olen ennenkin tehnyt täytettyjä paprikoita ihan pelkällä jauhelihalla, riisillä tai couscousilla mutta mielestäni tämä on herkullisin kokeilu tähän asti. Se ei vaadi mitään erikoisia taitoja ja silti todella näyttävä annos! Nami!

4 kpl erivärisiä paprikoita
1/2 sipuli
1 valkosipulikynsi
2dl paseerattu tomaatti
400g jauhelihaa
1 dl jyväpastaa (myllyparas)
Parmesaania
Tuoretta persiljaa
Oreganoa
Suolaa
Pippuria

4 annosta:

Pese paprikat ja leikkaa hattu pois. Putsaa paprikat sisältä.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä ohjeiden mukaan.
Pilko sipulit hyvin pieneksi paloiksi ja paista 1tl oliiviölyssä.
Lisää jauheliha ja valkosipulikynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista kunnolla liha.
Ota valkosipulikynsi pois.
Kun pasta on valmis, valuta vedet pois ja kaada pannulle lihojen sekaan.
Lisää paseerattu tomaatti, persilja ja 1 tl oreganoa.
Sekoita kunnolla.
Täytä jauhelihapastalla paprikat ihan yläreunaan asti.
Ripottele parmesaania jokaisen paprikan päälle ja lisää oreganoa. Aseta hattu takaisin päälle ja paista uunissa 180 astetta reilu tunti, niin että paprikat ruskistuu hienosti.

Tarjoile heti salaatilla! :)