KORVAPUUSTIBUFFA: PERINTEISIÄ, SALMIAKKI JA PISTAASIKORVAPUUSTEJA


Nyt annetaan mielikuvituksen tulla esille! Perinteisin korvapuustien rinnalta löytyy salmiakki ja pistaasikorvapuusteja! Tarjoile kaikki isossa lautasella ja anna buffan valloittaa makuaisteja! :) 


PULLATAIKINA: 

2,5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
Ripaus suolaa
Noin 7-7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
70 g pehmeää voita
-
Raesokeria

PERINTEINEN TÄYTE:

Voita
Sokeria
Vaniljasokeria
Kanelia

SALMIAKKITÄYTE:

Voita
Sokeria
Vaniljasokeria
Turkinpippurirouhetta

PISTAASITÄYTE:

Voita
Pistaasikreemiä (voi jättää pois jos vaikeaa löytää)
Pistaasirouhetta
Vaniljasokeria

Noin 20 kpl yhteensä:

Lämmitä maito 40 asteeseen ja sulata siihen hiiva.
Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmuna.
Sekoita kunnolla ja lisää sitten suola. 
Lisää vähän kerralla jauhot.
Sekoita taikina kunnolla käsillä.
Lisää pehmeä voi vähän kerralla ja vaivaa kunnes taikina on sileä ja tasainen.


Siirrä taikina kulhoon ja peitä liinalla.
Laita vaikka uuniin kohoamaan rauhassa noin 2 tuntia.



Vaivaa taikinasta ilmat pois ja muodosta pitkä levy.
Leikkaa levy 3 osaan ja anna kaikkien osien levätä liinan aklla vielä 10 min.

Ripottele jokaisen päälle sokeria ja vaniljasokeria niin että koko levy peittyy kauniisti.
Älä kuitenkaan liiottele. 

Nypi pieniä voi paloja jokaisen levyn päälle.

Ripottele yhteen levyn päälle kanelia, toiseen salmiakkirouhetta ja toiseen pistaasikreemiä ja rouhetta.




Rullaa taikinalevyt pitkulaiseksi jättämällä sauman alle.


Leikkaa rullasta sitten kolmioita.

Aseta pellille ja paina peukalolla kapeampaa kohtaa joka pitäisi jäädä yläpuolelle. 
Niin syntyy korvapuustiit.


Anna vielä kohota liinan alla 30 min.

Vatkaa kananmuna ja voitele huolellisesti joka puolelta.
Ripottele päälle raesokeria tai täytteen rouhetta.

Paista uunissa 225 astetta 10 minuuttia.

Nauti lämpimänä! :) 



Kommentit