UGOLINON UNELMATORTTU


Unelmatorttu niinkuin nimi sanoaa jo maistuu taivalliselta! Ihana vaniljainen voikreemi yhdistyy suklaapohjaan ja luo ihanan värikontrastin ja valloittavan maun! Nopea valmistaa vaikka kääriminen on aina pieni haaste. Rauhallisesti ja hellästi kun käsittelee onnistuu varmasti!
Ugolino kuitenkin vinkkasi että tummasuklaakuorrute ja appelsiinimarmelaadi saattavat sopii hyvin tähän lisäksi. Ja niinhän mä sit tein :P 



Pohja: 

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 rkl jauhoja
1 rkl perunajauhoa
3 rkl tummaa kaakaota

Voikreemi: 

200 g lämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista

Lisäksi:

Appelsiinimarmelaadia
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

10-12 annosta: 

Vatkaa oikein kuhkeaksi vaaleaksi vaahdoksi kananmunat ja sokeri.
Sekoita kulhossa kaikki kuivaat aineet ja siivilöi ne mukaan kananmunavaahtoon.
Sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi mutta varoa ettei lässähdä.
Kaada seos 40x30 uunivuokaan joka on peitetty leivinpaperilla.
Levitä ja tasoita ohuesti koko pellin mittaan.


Paista uunissa 200 astetta noin 10-12 minuuttia.

Ota uunista pois ja ripottele päälle kunnolla sokeria ja kumuoa heti toisen leivinpaperin päälle.

Ota pohjan leivinpaperi varovasti irti ja anna pohjan jäähtyä.


Valmista sillä aikaa voikreemi.

Vatkaa kuohkeaksi kreemiksi pehmonen voi, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
Lisää keltuaiset ja vatkaa vielä.

Levitä pohjan päälle ohut kerros marmelaadia ja sitten kunnolla kreemiä.



Kääri leivinpaperin avulla koko pohja tiiviksi rullaksi jättämällä sauman alapuolelle.


Hajoita suklaalevy kulhoon ja kiehauta kuohukerma.
Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna levätä 5 min.
Sekoita sitten hitaasti mutta kunnolla vispilallä kerma niin että muuttuu kiiltäväksi kreemiksi.

Leikkaa kääretorttun päät pois. 


Kaada kääretorttun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.

Koristele ja tarjoile kaikille herkullinen rulla! :)