PIPARKAKKU CREME BRULÉE



Crème Brulée on Ranskalainen vaniljainen vanukas! Tästä ihanasta jälkiruoasta voi luoda vaikkamitä makuelämyksiä. Minä päätin antaa vanukkaalle jouluista tunnelmaa. Talviset mausteet tekevät tästä jälkkäristä upean lämpöisen. 
Tässä vinkki jouluaterialle! :)  


4 kananmunan keltuaista
2 dl kuohukermaa
1,5 dl täysmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko
1 tl pomeranssia
1/2 tl kanelia
Ripaus jauhettua neilikkaa
-
Ruokosokeria

4 annosta :

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Leikkaa vaniljatanko ja siirrä siemenet kattilaan jossa myös maito ja kerma.
Kiehauta seos.
Kaada kermaseos keltuaisvaahdon päälle aina hitaasti vatkaen.
Lisää joulumausteet ja sekoita kunnolla.
Desimitan avulla siirrä neljaan pikkuvuokaan seosta.
1 dl per vuoka on hyvä määrä.
Hävitä kuplat pinnalta kaasupolttimella.
Aseta pienet vuoat isoon vuokaan ja täytä puolksi vedellä.


Paista uunissa 180 astetta noin 50 min.

Ota varovasti pikkuvuoat vedestä pois ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi.

Ripottele ruokosokeria päälle ja sulata kaasupoltimella.
Jos et sellaista omista laita uuniin ylimpään tasoon ihan grilliritilän viereen ja anna sokerin karamellisoitua.

Herkuttele jouluisella vanukkaalla! <3