BRUSCHETTA PIZZA



Täällä pohjoismaissa on hyvin vaikea löytää kunnon pizzeriaa ja jos löytyykin se on hyvin kallis!! Mitä
parempaa sitten kun kokkaa kotona pizzaa tuoreista raaka-aineista ja herkullisillä täytteillä!!
Nyt vuorossa on yksi minun lempipizzoista eli bruschetta-pizza! Tätä on pakko syödä joka kerta kun palaan kotiin! :) 

Taikinaan:

5-6dl vehnäjauhoja
25g tuore hiivaa
1tl suolaa
1/2 dl oliivi öljyä
Lämmintä vettä

Täyte:
Paseerattu tomaatti
Tuoretta mozzarellaa
Oregano

Bruschetta:
2 isoa tomaattia
1/2 punasipuli
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Yksi iso pellillinen pizzaa:

Sulata hiiva kädenlämpöisessä vedessä.
Kaada seos jauhoihin ja lissää suola ja öljy.
Sekoita kaikki kunnolla niin että taikinaa ei jää käsiin enään kiinni. Lisää jauhoja tarvittaessa.
Anna kohota ainakin 2h lämpimässä pyyheliinan alla.

Sillä aikaa kun taikina kohoaa pilko hyvin pieneksi paloiksi tomaatti ja punasipuli.
Sekoita kulhossa reilulla öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Halutaessa voin murskata valkosipulikynnen sekaan.
Lisää isot tuoreet basilikan lehdet (noin 10) ja sekoita.
Kun taikina on kohonnut viimestele se käsin ja levitä pellille painelemalla sormilla niin ettei ilma pääsee karkaa.
Levitä päälle paseerattu tomaatti ja kunnolla mozzarellaa. Ripottele oreganoa.
Paista uunissa 225 astetta noin 15-20 min.
Heti kun pizza tulee uunista levitä bruschetta tasaisesti pizzan päälle ja nauti!!!!!!!!!!!! Nam nam nam nam nam nam!