UGOLINON JUHLAMUREKE

 



Jauhelihamureke kuuluu meillä ainakin arkipöytään mutta tahtoisin tällä kertaa antaa sillekin uuden ilmeen. Päätin kuorruttaa voitaikinalla vähän "wellingtonin" tapaan. Näin syntyy jokapäivän ruoasta näyttävä ja juhlallinen annos! Koristele kuori pienillä voitaikina kukilla tai nauhoilla niin saat ruokaan täydellisen personaalisen tassun!

1 iso voitaikinalevy (pakaste)
700g naudan jauhelihaa
1/2 sipuli
1 rkl parmesaania raastettuna
2 kananmunaa + 1 voiteluun
1 pkt pekonia siivuina
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Erilaisia siemeneitä (seesam, unikko, pellava)
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta: 

Sulata voitaikina ohjeiden mukaan mutta älä anna pehmentyä liikaa.

Keitä kananmunat kypsäksi ja kun valmiit ota kuoret pois. Laita sivuun.

Pilko pieneksi paloiksi sipuli.

Sekoita kulhossa jauheliha, sipuli, parmesaani, persilja, suola ja pippuri.

Muotoile oikein iso lihapulla käsillä ja siirrä työtasolle.

Litistä hieman jauheliha ja aseta keskelle kananmunat.

Sulje käsillä oikein tiivisti raot ja muotoile iso mureke.

Peitä mureke pekonilla.



Aseta mureke voitaikinan päälle ja sulje kunnolla kaikki reunat.

Laita sauma alapuolelle muuten voitaikina kohoaa ja aukeaa.

Koristele mureke voitaikina palasilla jos haluat.



Voitele kuori kananmunalla.

Ripottele halutaessa päälle seesamsiemeneita tai unikonsiemeneitä.



Paista uunissa 200 astetta noin tunnin verran.

Tarjoile paahdettujen vihanneksien tai raikkaan salaatin kanssa.