COINTREAU APPELSIINIMALJAT





Silloin kun jääkaapista löytyy maustettua tuorejuustoa ja kuohukermaa niin eka ajatus on juustokakku. Kuitenkin nyt aikataulu oli niin tiukka niin oli pakko keksiä jotain nopeaa jälkiruokaa joka ei kuitenkaan saanut olla tylsää.
Kehittelin sitten nämä moussemaljat johon ei tarvitse edes nähdä vaivaa eikä odotteluaikaa.
Raikasta appelsiinimoussea, tummasuklaaganacheaja, muutama malja ja juhlava jälkkäri on valmis! Kulunut aika : alle 10 minuuttia! Nami!



Pohja:
Muutama kappale Savoiardi-keksejä
2 rkl Cointreau
1 appelsiinin mehu

Appelsiinimousse: 
200 g appelsiinituorejuustoa
1,5 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
1,5 tl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl Cointreau
2 rkl appelsiinimehua

Päälle:
0,5 dl kuohukermaa
50 g tummaa leivontasuklaata

4 maljaa : 

Aloita heti suklaaganachella.
Lämmitä mikrossa kuohukerma ja kaada suoraan paloteltun suklaan päälle pienessä kulhossa.
Anna levätä 5 minuuttia ja sekoita vasta silloin kiiltäväksi kreemiksi.

Sekoita appelsiinimehu ja Cointreau pienessä kulhossa.
Hajota Savoiardi keksit palaseksi ja kasta mehuseokseen.
Aseta keksit maljan pohjalle.



Vatkaa kuohukerma sokerien kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto.
Lisää Cointreau ja mehu ja vatkaa vielä tasaiseksi vaahdoksi.
Laita jokaisen maljaan saman verran moussea.

Siirrä suklaaganache moussen päälle ja levitä kauniisti.
Koristele maljat Savoiardi pätkällä.
Anna levätä hetken jääkaapissa :)



Ripottele Savoiardien ympärille vähän kultaista elintarvikeglitteriä :P