HÄRKÄPAPUPANNARIT


Uteliaisuutena ostin itsekin härkäpapurouhetta ja tein siitä pannareita. En käyttänyt perinteistä jauhoa taikinaan mutta tattarihiutaleita ja kauraleseitä jotka tuovat vähän enemmän suutuntumaa ja makua. Sopivat mainiosti töihin evääksi! :)

2 dl härkäpapurouhetta (Verso)
2 dl tattarihiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 rkl jauhoja
1 pieni punasipuli
2 kananmunaa
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa 
Mustapippuria
Öljyä
Vettä

4 annosta: 

Sekoita härkäpapurouhe ja tattarihiutaleet kulhossa. Lisää noin 4 dl vettä ja anna turpoa rauhassa jonkun aikaa, noin 20-30min.

Hienonna sipuli ja lisää härkäpapuseokseen.

Lisää kananmunat, jauho, kauraleseet, persilja ja mausteet.

Sekoita oikein kunnolla kaikki kunnes taikina on tasainen ja hieman limainen.

Paista pienet pannarit lettupannulla muutama minuutti per puoli. 


Lisää vähän öljyä pannulle ennenkuin lisäät seuraavan taikinan paistoon.

Tarjoile lämpöisenä raikaan creme fraichen kanssa jossa ripaus valkosipulia ja yrttejä! :)