UGOLINON VALKOINEN RUIS-UUNIPASTA




Ugolinon valkoinen uunipasta on hetken keksintö. Jääkaapissa kun löytyy broilerin jauhelihaa, kukkakaalia ja parsakaalia niin heti tulee mieleen gratinoitu uunivuoka. Nyt silti teki mieli jotain muuta, joka kestäisi pari päivää. Ruispastaa ja ricottaa vielä sekaan niin syntyy täydellinen lempeä ja vaalea uunipasta! :P Vaiheita on monia valmistuksessa mutta valmistuu kuitenkin aika nopeasti! :)



300g ruispastaa
1 sipuli
1 valkosipulikynsi
400g broilerin jauhelihaa
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
250 g ricottaa
1 kananmuna
100 g parmesaania raastettuna
Ripaus muskottipähkinää
Ripaus kuivattua salviaa
Tinjamia
Suolaa
Mustapippuria

4- 6 annosta: 

Putsaa ja leikkaa kukkakaali ja parsakaali pieneksi paloiksi.
Kiehauta suolavedessa noin 5 minuuttia.
Valuta vesi pois ja siirrä vihannekset kannelliseen lasivuokaan tai normaaliin uunivuokaan.

Keitä pasta ohjeiden mukaan. Valuta pastasta vesi pois ja siirrä nekin vuokaan.

Samaan aikaan pilko sipuli ja paista pannulla 1 rkl oliiviöljyllä valkosipulin kanssa.
Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
Mausta jauheliha paistamisen aikana suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja yrteillä.
Kun kana on kypsä kaada se uunivuokaan pastan ja vihanneksien sekaan.

Sekoita kaikki kauhalla keskenään oikein kunnolla.



Sekoita kulhossa vispilällä ricotta ja kananmuna.
Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottipähkinällä.

Siirrä seos pastan päälle ja sekoita oikein huolellisesti ja tasaisesti.

Ripottele parmesaania pinnalle oikein reilusti ja vielä vähän mustapippuria.



Paista uunissa 180 astetta noin 40 minuuttia ja kunnes pinta on saanut kauniin kultaisen värin.

Nauti lämpöisenä!!



Ps. Voit antaa lisää potkua uunipastaan rouhitulla chilillä :P