POSSU WELLINGTON






Wellingtonin filee on ehkä tunnetuin englantilainen ruoka. Naudansisäfilee ruskistetaan ja peitetään tatti-ilmakuivattukinkku tahnalla ja sitten kääritään lehtitaikinaan ja laitetaan uuniin paistumaan. Se on hieman hankala sillä naudanliha ei saa kypsyä liikaa. Tämä on eka ruoka mitä olen ikinä kokkailu tarjottavaaksi. Oli äidin synttärit ja olin päättänyt kokata häneelle kunnon juhla ateria jälkiruokineen. Ikää taisi olla silloin 12. 
Päätin tällä kertaa kokeilla tätä ruokaa possunfileestä ku niin houkutteli kauniina tuoretiskillä muodoillaan. Käytin sesongin kanttarellit tattien sijaan ja pekonia ilmakuivatun kinkun tilalle. Kyllä näytti maistuvan kotona joten ihan onnistunut annos! :)


1 kg possunsisä- tai ulkofilee
1 sipuli
100 g pekoniviipaleita
100 g tuoreita kanttarelleja
1 valkosipulikynsi
2 laakerinlehteä
1 tl rosmariiniä
1 tl tinjamia
1 tl vahvaa sinaappia
Kourallinen persiljaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
-
1 kananmuna
Lehtitaikinaa (pakaste)
Erilaisia siemeniä

4 annosta: 

Ota pussunfilee huoneenlämpöön hetken ennen paistamista.




Laita pannulle oliiviöljy ja yrtit. 

Lämmitä pannu ja ruskista possunfile jokapuolelta kunnes saa kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileen hetken levätä.



Laita mixeriin pekoni, sienet, persilja, sinaappi, sipuli ja valkosipuli. Tee näistä tahna.



Ota silmämääräisesti mitat fileesta ja kauli sen mukaan lehtitaikina. Filee pitää paketoida kunnolla siihen. Yhdistä monta pientä levyä jos on tarvetta. Laita ne 1 cm päällekkäin ja kauli yhteen.

Laita taikinan keskelle puolet tahnasta noin fileen mitän verran ja aseta possunliha päälle.



Levitä loput tahnasta lihan ympärille niin että peittyy kokonaan.



Kääri lehtitaikina ympärille kunnolla.
Huolehti että on kunnolla kiinni ja laita sauma alapuolelle.

Leikkaa vielä lehtitaikinasta pikkusia nauhoja ja koristele päällys.



Sekoita kananmuna ja voitele huolellisesti jokapuolelta.

Ripottele siemeniä tai yrttejä.

Paista uunissa 180 astetta noin tunnin verran kunnes pintä on rapeutunut ja muuttunut kauniin ruskeaksi.



Anna levätä 5 minuuttia.


Leikkaa pieniä siivuja ja tarjoile vihanneksien tai pottujen kanssa.

Itse käytin lisukkeena Broccoliinejä tai Baby Broccoli, eli parsakaalin just syntynyt varret.
Paista ne vain oliiviöljyssä lisäämällä suola, pippuri ja chilirouhetta muutaman minuutin.