TIPPALEIPÄ



Tilppaleivät ovat hassuja rapeita leivoksia jotka kuuluvat perinteisesti vappuun.
Muodosta huolimatta ovat todella helppoja valmistaa. Taikina pursotetaan kiemurtelevasti suoraan kuumaan öljyyn vaikka kauhan päälle ja paistetaan kullanruskeaksi. Päälle vielä ripotellaan tomusokeria! :) 
Nauti tippaleivät munkkien ja siman kanssa! :) 

4 kananmunaa
2 rkl sokeria
2dl täysmaitoa
4 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
-
Rypsiöljyä (noin 1l)

Tomusokeria
-
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi ja lisää maito. Sekoita kulhossa kuivaat aineet (jauho, vanilliinisokeri, suola ja leivinjauhe). Lisää sekottaen ja hitaasti jauhot kananmunavahtoon.
Taikinasta pitää tulla hyvin paksu.
Siirrä taikina pursotuspussiin jolla on pieni sileä aukko.

Lämmitä öljy 180 asteeseen ja käytä muottina vanha peltipurkki tai metallinen kauha.
Upota öljyyn ja pursota sen päälle sotkuisesti taikina, niin että muodostuu takkuinen pesä.
Anna paistua ja ruskistua hienosti molemmilta puolilta.
Siirrä tippaleipä talouspaperin päälle niin että rasva imeytyy.
Kun leivokset on kylmiä ripottele päälle tomusokeria.

Nauti Siman kanssa!!