PEHMOINEN LEIPÄKÄÄRYLEKOLMIKKO


Snellman haastoi ruokabloggaajat luomaan lisäainettomia ja puhtaita reseptejä uusien All Natural makkaroiden kanssa. Reseptien pitää lisäksi edustaa Suomea käyttämällä mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Sinäänsä hieman vaikeeta mutta taas kerran metsän antimet pelasti.
Keksin siis monipuolisen grilliherkun joka koostuu kolmesta erilaisesta leipäkääryleestä.
Ensimmäinen sisältää bratwursteja, itsepomittuja kanttarelleja, kotimaista silmusalaattia ja tinjamia.
Toinen chipotle-chorizo pikkumakkaroita, kotimaisia puolukoita, kotimaista Jukolanjuuston chilicheddaria, kotimaista silmusalaattia ja kotimaisia chilipaloja.
Kolmas chorizoa, luomu broccolineja (valitettavasti ei suomalaisia, höh), kotimaista chiliä ja kotimaista silmusalaattia.
Kaikki nämä herkut on käärittynä super uuteen ja täysin lisäainettomaan, puhtaalla energialla leivottuja Polarbrödin vehnäleipäsillä.
Pieni vaiva mutta todellakin sen arvoista. Maku on raikas ja hyvin erikoinen.
Valmistukseen tarvitsee vain 30 min.
Leipäkääryleet sopivat mainiosti grillijuhliin tai vaan omaksi grilliherkuksi! :)





BRATWURST-KANTARELLI LEIPÄKÄÄRYLEET:

Snellman All Natural Bratwurst
Vehnäleipäisiä (Polarbröd-lisäaineeton) tai luomu rieskoja (lisäaineeton)
Sinimailasen ituja (Lounasitu)
Tuoretta tinjamia
Muutama kokonainen kanttarelli

Kanttarellitahna:

1 dl kanttarelleja
1 valkosipulikynsi
0,5 dl oliiviöljyä
Tuoretta tinjamia
Tuoretta persiljaa
Ripaus suolaa
Ripaus valkopippuria
Ripaus mustapippuria



CHIPOTLE-CHORIZO LEIPÄKÄÄRYLEET:

Snellman All Narutal Chipotle &Chorizo
Vehnäleipäisiä (Polarbröd-lisäaineeton) tai luomu rieskoja (lisäaineeton)
Chili-Cheddaria (Jukolanjuusto)
Tulinen silmusalaatti (Silmusalaatti)
Tuoreita punaisia chili viipaleita

Puolukkatahna:

1 dl puolukoita
1/2 tuore punainen chili hienonnettuna
1 rkl sokeria


TULINEN CHORIZO-BINI LEIPÄKÄÄRYLEET:

Snellman All Natural Chorizo - varrasmakkarat
Vehnäleipäisiä (Polarbröd-lisäaineeton) tai luomu rieskoja (lisäaineeton)
Tuoreita luomu binejä (bloccoliineja)
Tuoreita punaisia chili viipaleita
Tulinen silmusalaatti (Silmusalaatti)

Chilitahna:

2 kpl tuoreita punaisia tulisia chilejä
1 valkosipulikynsi
0,5 dl oliiviöljyä
Tuoretta persiljaa
Suolaa

6 leipärullaa:

Valmista heti ensimmäisenä tahnat.

1. Paista kanttarellit pannulla 1 tl oliiviöljyllä kunnes menettävät ylimääräiset nesteet.
Mausta tinjamilla, valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä mortteliin tai mixeriin valkosipulin ja persiljan kanssa ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä hetken.

2. Laita puolukat, chili ja sokeri pieneen kattilaan. Hajoita pikkaisen puolukoita niin että mehu tulee hyvin ulos ja sekoita. Lämmitä seos ja anna kuplia aina sekottaen kunnes muodostuu hillomainen tahna. Tässä prosessissa menee noin 5 minuuttia.

3. Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Lisää mortteliin valkosipulin, persiljan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla.

Paista makkarat grillissä.

Lämmitä grillissä muutaman sekunnin per puoli leipäset tai rieskat.

Levitä jokaisen leivän keskelle oma tahna.
Aseta stahnan päälle kaksi makkaraa (4 chipotle & chorizo).
Aseta päälle jokaisen leipäsen kuuluvat täytteet ja taita hyvin varovasti kiinni.

Kääri ympärille vähän folioo niin rullat pysyvät tiukasti kiinni ja on helppo syödä.

ÄÄNESTÄ RESEPTIÄNI, NIIN OSALLISTUT SNELLMANIN ARVONTAAN!







Voit koristella leipäkääryleet myös suodatinpaperilla.
Kääri folion päälle suodantinpaperia ja laita kiinni narulla! :)