TULINEN CHORIZO UUNIRIISI


Tulinen ja hyvin mausteinen Chorizo-uuniriisi sopii mainiosti lounaaksi, evääksi tai juhlaruoaksi! :) 
Sen lisäksi voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä, esipaistaa ja syödä sitten seuraavana päivänä! :) 
Sisältää paljon juustoa joten on myös hyvin täyttävää! :)


4dl pitkäjyväriisiä
1 pkt Chorizo-makkaroita
1 sipuli
500g paseraattu tomaattia
1 valkosipulikynsi
1 tl cayennepippuria
1/2 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
150g raastettua cheddaria
Tuoretta korianteria hienonnettuna
Suolaa
Pippuria

6 annosta: 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan mutta lisää kiehinveteen ripaus kurkumaa, niin riisi saa kauniin värin ja maistuu raikkaammalle.

Sillä aika kun riisi kiehuu valmista kastike.

Pilko sipuli pieneksi palaksi ja paista valkosipulin kanssa pannulla öljyssä.
Palottele makkarat ja lisää pannuun. Anna hetken paistua ja hikoilla.
Lisää paseraattu tomaatti ja kaikki loput mausteista.
Paista kastike noin 10 min. 
Lisää osa tuoreesta korianterista ja sekoita.

Valuta riisi ja sekoita kastikkeen kanssa kunnolla.

Siirrä koko kattilan sisältö uunivuokaan.

Peitä juustolla.

Paista uunissa 200 astetta noin 30 min folion alla peitettynä ja toisen 20 ilman folioo niin pinta saa kauniin värin.

Ripottele päälle vielä tuoretta korianteria ja tarjoile hyvin lämpöisenä! :)