UGOLINON MAALAISPIIRAKKA




Jaakaapista löytyy vielä muutama paketti makkaroita niin ajattelin käyttää nekin hyvään ja puhtaan reseptiin.
Otin pienen inspiration Italialaisesta perinteisesta broccoli-salsiccia pääruoasta jossa käytetään myös tulista chiliä ja keksin tämän piirakan.
Suomalaisen perinteisen tyyliin, piirakkapohja on tehty luomu ruis ja spelttijauhoista jotka tulevat suoraan Malmgårdin myllystä.
Täyte koostuu kananmunasta ja kermasta johon on upotettu makkarat, broccoliinit, kotimaiset chiliviipaleet ja Jukolanjuuston Chilicheddar! :)



Snellman All Natural Salsiccia & Merguez
Luomu broccoliineja
1 valkosipulikynsi
Chilicheddaria (Jukolanjuusto)
1 tuore tulinen punainen chili
Oliiviöljyä
Tuoretta tinjamia

Pohja:

3 dl hiivaleipäruisjauhoa (Malmgård)
1 dl spelttijauhoja (Malmgård)
150g pehmeää voita
1 kananmuna
1tl suolaa

Täyte:

3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
Tuoretta tinjamia hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria

24 cm piirakkavuoka:

Lämmitä pannulla nopeasti 1 tl oliiviöljyllä ja valkosipulikynnellä broccolinit.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lämmitä toisella pannulla makkarat kunnes alkavat tirisemään.

Valmista pohja.

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää voi nypittynä ja sitten kananmuna. Työskentele käsillä kunnes muodostuu sileä ja tasainen taikina.

Öljyää piirakkavuoka ja levitä piirakkataikina reunoja myöten kauniisti.

Aseta ympärille makkarat.
Keskelle broccoliinit.

Sekoita kulhossa vispilällä kananmunat, kerma, tinjami, suola ja pippuri.
Kaada seos koko piirakan pinnan päälle kunnes osa täytteistä peittyy.



Nypi pieniä palaisia cheddaria ja ripottele chili viipaleina.


Paista piirakka uunissa noin tunnin verran 180 astetta.

Nauti heti lämpöisenä.