GNOCCHI ALLA SORRENTINA


Gnocchi alla Sorrentina on yksinkertainen perinteinen Italialainen ruoka, joka koostu perunasta ja jauhoista valmitetusta pastasta, mozzarellasta, tomaatista ja basilikasta. Sisältää itsestään Italian lipun värit ja on kotosin tosiaan Sorrentosta, Napolin rannikolta. 
Annos on runsas mutta hyvin raikas. Lisäksi suht nopea valmistaa jos käyttää valmiita gnoccheja.
Tässä reseptissä on käytetty De Cecco valmis gnoccheja kosta olin pikkaisen laiska ja teki kovasti mieli tätä just siinä hetkellä. Lupaan laittaa aitojen gnocchien reseptin pian! :)

500g tuoreita peruna gnoccheja
1 tlk mutti tomaattimurskaa
1 valkosipulikynsi
1 pallo tuoretta mozzarellaa
Paljon tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Suolaa

4 annosta: 

Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kuplii lisää suola. 

Sillä aika kun vesi kiehuu valmista kastike.

Kaada pannulle suoraan tölkistä tomaattimurska. Lisää valkosipulikynsi ja suola. 
Anna paistua noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
Kun kastike on hieman menettänyt nestettä lisää noin 3 rkl oliiviöljyä ja runsaasti basilikaa.
Sekoita kastike ja laita sivuun odottamaan.

Sillä aikaa vesi jo varmasti kiehuu joten kaada kattilaan gnochit. Valmistus aika on 2-3 minuuttia.
Gnochit ovat kypsiä kun nousevat kellumaan veden pinnalle.

Valuta gnochit ja kaada pannulle kastikkeen sekaan ja sekoita kunnolla.


Kaada kaikki uunipellille ja revi mozzarella paloja päälle.


Paista uunissa 200 astetta noin 5-10 min kunnes mozzarella on sulanut ja pikkaisen saanut väriä.

Tarjoile heti lämpimänä! :)