HÖYRYTETYT BASILIKA-KANALIHAPULLAT


Kalpeita lihapullia! :) No ei vain, mutta raikkaan hyvia basilika-kanapullia! Nämä pallerot kypsynnetään höyryllä joten ovat hyvin kevyitä ja terveellisiä! :) Maku on hyvin lempeä ja sopivat vaikka riisin kanssa tai salaatin seuraksi! :) 

800g kanan jauhelihaa
1 pieni sipuli 
3 rkl raastettua parmesaania
4 siivua paahtoleipää
1/2 dl maitoa
1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
Suolaa
Pippuria
-
Korppujauhoja
Oliiviöljyä

4 annosta: 

Kasta leipä maidossa ja purista pois ylimääräinen neste.
Siirrä kulhoon ja pehmennä lisää vielä käsin.
Lisää kulhoon kaikki loput ainekset.
Työskentele käsillä massaa ja muodosta tasainen jauhelihatahna.
Jos seos on liian vetinen lisää pikkaisen korppujauhoja sekaan.

Öljyää kädet oliiviöljyllä ja pyöritä pieniä lihapullia.

Siirrä lihapullat höyrytasolle tai höyrykattilaan ja kypsennä lihapullat noin 15 minuuttia tai kunnes lihapulla on hyvin kypsä sisältä.
Käännä pikkasen ainakin kerran.


Minä omistan vaan pienen höyrytys ritilän joten laitan pannulle vettä kiehumaan ja ritilän päälle.
Tärkeä on kuitenkin että käytät kantta tai edes folioo kattilan/pannun päälle niin höyry ei karkaa ja kypsentää tasapuolisesti. 

Tarjoile lihapullat hyvin lämpimänä riisin tai salaatin kanssa! :)