UGOLINON KANAKULHO


Kulhoruoat ovat tämän kauden trendi. Ovat todella näyttäviä ja maistuvatkin hyvällä.
Kulhoon asetetaan kauniisti kaikki komponenttin tarkalleen kuten kuten vihannekset ja lihat.
Pohjaan kuuluu aina riisi. Nämä annokset nautitaan yleensä soijakastikkeella jossa yrttejä, limeä ja muuta hyvää. Pientä näpertelyä keittiössä ja ruoka näyttää kuin parhaammissa ravintoloissa :P


Marinaadi ja kastike:

2 valkosipulikynsiä
5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 punainen chili
1 keltainen chili
1 dl paksua ja tummaa soijakastiketta
1/5 dl Teryaki-kastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 limen mehu
Tuoretta korianteria hienonnettuna
Tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Tuoretta basilikaa hienonnettuna

Kulhoon:

3 dl riisiä
400g kananrintafilettä
4 kypsää kananmunaa (sisus saa jäädä pehmeäksi)
Muutana Bini (broccoliineja)
Kevätsipulia viipaleena
Erivärisiä chilejä viipaleena
Pavun ja linssiversoja
Seesamsiemeniä
Tuoretta korianteria

4 annosta:

Valmista marinaadi ja kastike.

Raasta inkivääri kulhoon.
Pilko pieneksi paloiksi valkosipuli ja chilit ja siirrä myös kulhoon.
Purista yhden limen mehu, ja lisää riisiviinietikka, soija ja teriyaki kastike.
Lisää yrtit ja sekoita kunnolla.
Laita jääkaappiin maustumaan mutta jätä noin 4 rkl sivuun toiselle lautaselle.


Marinoi sillä kananrintafileet. Anna maustua jääkaapissa ainakin 30 min.
Paista pannulla kypsäksi.
Leikkaa suikaleeksi kun valmis.

Keitä riisi.
Paista pannulla pikkaisen öljyllä binit.
Kun riisi on valmis aseta pohjalle jokaiselle saman verran riisiä.
Aseta kauniisti päälle kana.

Leikkaa kananmunat ja aseta reunalle Binien kanssa.
Koristele kevätsipulilla, chili viipaleilla, versoilla ja korianterilla.
Ripottele päälle seesamsiemeniä.
Syö tikuilla :P