KATKIS-INKIVÄÄRIPASTA


Nyt on tarjolla pasta annos jolla on kesä sydämessä! Raikas sitruuna-inkivääripasta saa makua kesäkurpitsasta ja tulisista katkaravuista! Pientä popsivaa rapeutta antavat seesaminsiemenet! 
Alunperin oli tarkoitus kokata illalliseksi perinteinen kesäkurpitsa-katkarapupasta mutta jostain syystä kaipaisin vahvempia makuja joten lisäsin ripauksen Aasiaa lautaselle! :)

400g pasta (spaghetti käy mainiosti)
1 iso kesäkurpitsa
200 g kokonaisia katkarapuja
6 cm tuoretta inkivääria raastettuna
1 valkosipulikynsi
1 sitruunan kuori
2 sitruunan mehu
Chiliä viipaleina
Chiliä rouhittuna
Tuoretta korianteria
Seesaminsiemeniä
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta:

Keitä katkaravut suolatussa vedessä sitruunaviipaleen kanssa.
Kuori osa katkaravuista.
Siirrä kaikki pannulle ja purista päälle yhden sitruunan kuori.
Mausta katkaravut vielä suolalla, mustapippurilla ja rouhitulla chilillä.
Lisää 1 rkl oliiviöljyä ja paista kunnes kuoret ja pinnat saavat väriä.

Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeiden mukaan.

Sillä aikaa, laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä, inkivääri, valkosipuli ja sitruunan kuori.

Jos omistat julienne leikkurin, leikkaa kesäkurpitsasta ohuita nauhoja tai viipaloi muuten juustohöylällä.

Lisää pannulle ja anna paistua noin 5 min aikaa.

Kun pasta on valmis, valuta vesi ja siirrä pasta suoraan pannulle.

Sekoita kaikki oikein kunnolla ja lisää osa katkaravuista ja sitruunamehu.

Sekoita uudelleen ja aseta lautasille. 

Laita päälle vielä muutama kuorittu katkarapu, chili viipaleet ja tuore korianteri.

Ripottele päälle vähän sitruunankuorta ja seesaminsiemeniä.

Nauti kesäisestä pastasta! :)