Selailin yksi päivää Italialaisia reseptisivuja ja silmään osui tälläinen erikoinen kaalikeitto. Perinteiseen reseptiin kuuluu ainoastaan kaalia, kikherneitä, tomaattisosetta ja rosmariiniä. Koska en tykkää seurata ohjeita mutta ottaa vaan inspiraation, päätin tuunaa reseptejä chilillä, yrteillä ja purjolla. Lopputulos on makea, tulinen ja hyvin täyttävä kaalikeitto! :)
Keitto on täysin vegaani!
1 pieni keräkaali
1 tlk kikherneitä suolaliemessä valutettuna
1 sipuli
1 valkosipulikynsi
5 cm purjoa viipaloituna
1 dl paseraattu tomaattia
1 tl kuivattua rosmariiniä tai pari oksaa tuoretta
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl chilirouhetta
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
4 annosta:
Pilko sipuli pieneksi paloiksi ja paista purjon ja valkosipulikynnen kanssa kattilassa 2 rkl oliiviöljyllä.
Pilko kaali myös pieneksi paloiksi ja lisää kattilaan.
Paista kannen alla pari minuuttia.
Ota valkosipuli pois.
Lisää kattilaan 1,5l vetta ja paseraattu tomaatti.
Lisää mausteet ja yrtit ja anna kiehua rauhassa noin 20 minuttiia.
Soseuta puolet kikherneistä ja lisää keittoon.
Lisää myös kokonaiset kikherneet ja jatka kiehumista vielä 10 minuuttia.
Maista keiton makua ja lisää tarvittaessa yrttejä ja mausteita lisää.
Tarjoile kulhoissa lämpöisenä rapean leivän kanssa!
Ps. Jos kotona löytyy paahtoleipää leikkää siivut kolmioksi ja paahda uunissa oliiviöljyn ja chilin kanssa :)
Kommentit
Lähetä kommentti