SPINACINE DI POLLO eli KANA-PINAATTIKOTLETIT


Hyvin yleinen, helppo ja nopea arkiruoka meilläpäin Italiassa, nämä kotletit ovat aikuisten ja pienempienkin herkkua!
Sisältävät vain kanaa, pinaattia ja parmesaania.
Valmistuvat vaivattomasti alle 30 minutissa jossa työnosuus on noin 5.
Sopivat evääksi, lounaaksi ja illalliseksi, sillä ovat terveellisiä, täyttäviä ja hyvin kevyitä!
Kokeile heti sinäkin!

800g broilerinjauhelihaa
200g tuoretta pinaattia
1 valkosipulikynsi
1 kananmuna
2 rkl parmesaania
1-2 dl korppujauhoja
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl tinjamia
1/2 tl salviaa
Suolaa
Pippuria

4 annosta:

Huuhtele pinaatit ja paista pannulla pehmeäksi 1 tl oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa.

Purista kypsistä pinaateista pois ylimääräinen neste.

Sekoita kulhossa keskenään broilerinjauheliha, kypsä pinaatti, kananmuna, parmesaani, yritit ja mausteet.
Lisää vielä 1 rkl korppujauhoja ja sekoita käsillä oikein kunnolla tasaiseksi massaksi.

Aseta leivinpaperia uunipellin päälle ja öljyä pikkaisen pintaa.

Pyörittele massasta, hieman öljysillä käsillä, saman kokosia palleroita.

Litistä ne pihvin muotoiseksi ja käännä korppujauhoissa.



Aseta pellille ja paista uunissa noin 15 min 220 astetta.

Käännä tämän ajan jälkeen pihvit ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä tai viileänä raikkaan salaatin kanssa! :)

Ps. Voit puristaa vähän sitruunaakin päälle niin maku vain paranee! :)