HELLLLVETIN TULISET MAKKARAT




Nyt on luvassa todella tulisia kotonatehty makkaroita!!! :D Minä rakastan tulista ruokaa yli kaiken ja nyt kun mulla on lihamylly pitihän testaa jotain mitä olen aina kaivannut.
Kaupan "tuliset" makkarat eivät maistu lähinnä miltään, kutittelee vaan suuta jos ei sitäkään.
Näihin makkaroihin olen käyttänyt kokonaisia tulisia tuoreita chilejä, reilun annoksen Poppamiehen Ahjo kastiketta, cayenne pippuria ja cheddaria.


1,5 kg possun kassleria tai lapaa
1-2 reilua ruokalusikallista Ahjo-kastiketta
50g tuoreita erittäin rulisia chilejä (punaisia, nagaa, habista tai jolokia)
2 tl cayennepippuria
2 valkosipulikynsiä
Kypsytetty Cheddaria isona raasteena
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
-
Possun tai lampaansuolta

Noin 2 kg makkaraa:

Aloita liottamalla kylmässä vedessä luonnonsuoli noin 30 min. 
Suoli näin pehmenee ja menettää suolaosuuden joka on käytetty säilyttämiseen.
Kun tämä aika on mennyt, pese suoli sisältä huolellisesti valuttamalla sen sisään vettä.
Laita suoli takasin puhtaan kylmään veteen.

Leikkaa liha noin 2 cm kuutioksi ja jauhaa myllyllä. 
Voit käyttää pieni reikäistä levyä tai keskikokoista.
Käytä liha 2 kertaa myllyn läpi.


Yhden lihapalan ja toisen välissä lisää chilit ja valkosipuli.

Kun liha on kokonaan jauhattu lisää kaikki yllä mainitut ainekset ja sekoita käsillä oikein huolellisesti ja kunnolla.
Mausteita saa olla reilusti koska paistamisessa maku hieman katoaa. 
Jos olet epävarma paista pieni koepala massasta ja maista.
Lisää tarvittaessa lisää mausteita.

Käytä vaikka hanskoja, sillä chili on voimakas ja ikävä jos joutuu vahingossa silmiin. Joten varo! Älä koskee silmiä tai nenää! :D


Asenna nyt lihamyllyyn kuuluva suppilo ja märillä käsillä upota luonnonsuoli siihen.

Jätä suoli vielä tässä vaiheessa auki kun pursotat ekan lihamäykön ulos, koska se sit täyttyy ilmasta kuin ilmapallo.

Kun eka liha on pursotettu suoleen voit solmia sen kiinni.

Pursota loput lihoista varovasti ja märillä käsillä.

Voit pursottaa pieniä makkaroita tai tehda pitkän ison pötkön ja sitten jakaa pienemmiksi makkaroiksi.

Jätä makkaraan kuitenkin turpoamisvaraa niin se ei räjähdä paistamisen aikana.

Voit sulkea ja erotella makkarat elintarvikenarulla tai vaan pyörittämällä, solmimalla suolta.

Kun pötkö on kokonaan pursotettu, sulje pää tiivisti.



Ei muuta kun paistamaan makkaraa grillillä, pannulla tai uunissa! :)






Syö makkara mielummin tuoreena.
Jos et grillaa kaikkea säilyy jääkaapissa 3 päivää.
Jos nyt väkisin tahdot pakastaa, esikeitä makkarat suolavedessä muutaman minuutin, jäähdytä, kuivaa ja laita pakkaseen. Säilyvät noin 3kk, ei enempää. :)



Kommentit