TOFU-MISOKEITTO


Oikea Japanilainen ramen vaatii paljon aikaa ja todella hyvia raakaaineita. Mutta tietenkin meillä ei ole 12 tuntia aikaa keittää lientä ja löytää levää ja muuta. Kotona onnistuu myös reilussa 20min saamaan todella hyvän ja näyttävän annoksen! :) Käykää ihmeessä ostamassa kaikki aineet aasialaiskaupoista sillä ovat aitoja ja voivat neuvoa miten käyttää! Tällä kertaa kokeilin Tofu-Misokeittoa. Jos olet vege tai vegaani vaihda kanaliemi kasvisliemeen, käytä riisinuudeleita ja jätä uppomuna pois. :) 

250g luomutofua
2 valkosipulikynttä
3 cm tuoretta inkivääriä
1 punasipuli
1 porkkana
4cm purjoa
1 pieni varhaiskaali tai savojinkaali
800ml kanalientä
2-3rkl misotahnaa (parasta löydät aasialaismarketeista)
3 rkl riisiviinietikkaa
0,5 dl vahvaa soijakastiketta
Tuoretta chiliä tai 1 tl chilia rouhittuna
Rypsiöljyä
-
100g nuudeleita (ramen nuudelit tai kananmunanuudeleita)
-
2 retiisiä
2 kananmunaa (uppomunaa)
Tuoretta korianteria
Tuoretta kevätsipulia
Tuoretta ruohosipulia

4 annosta:

Esivalmistele kaikki raakaaineet.
Pilko ohueksi pitkulaisittain porkkana (julienne).
Pilko sitten punasipuli ja kaali.
Viipaloi purjo.
Leikkaa tosi pieneksi paloiksi, melkein muruksi valkosipuli ja inkivääri.
Pilko kuutioksi tofu.
Valmista kanaliemi vaikka vaan kuutiolla.

Laita wokkipannulle tai oikein syvään pannuun reilusti öljyä ja misotahna ja lämmitä kaikki sekottain.
Lisää sipuli, chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota kauniiksi ja sekoita.
Lisää kanaliemi ja anna kiehua noin 5 min kannen alla keskilämmöllä.
Lisää sitten porkkana ja kaali.
Anna kiehua taas noin 10min.
Lisää sitten riisiviinietikka ja soijakastike.
Anna hetken muhia ja lisää tofu.
Anna wokin muhia vielä 10min todella pienellä lämmöllä niin tofu imee kaiken maun.



Keitä sillä aikaa uppomunat. Eli kiehauta vesi, lisää etikkaa, pyöritä vesi ja upota varovasti kananmunan keskelle. Auta kauhalla muodostumaan kananmunan. (Itse tappelin taas 5 kananmunan verran että onnistu). Vaikka kananmuna hajoaa valkuaisesta muodostuu hassu kihara nauha.

Keitä myös nuudelit suolavedella ohjeiden mukaan ja valuta.

Maista keiton liemi ja lisää tarvittaessa chiliä tai suolaa (yleensä ei tarvitse kun soijakastike ja kanaliemi ovat jo hyvin suolaisia).

Tarjoile kulhoon laittamalla pohjaan nuudelit.
Sitten keskelle tofu ja keiton kiinteät palat. Lisää liemi niin että melkeen kaikki peittyy.
Viipaloi retisi ja kevätsipuli ja aseta reunoille kauniisi.
Laita toiseen reunaan paljon tuoretta korianteria ja sitten uppomuna.
Ripottele vielä chiliä päälle ja ruohosipulia.
Nauti heti!